En perfekt rulltårta för den som älskar choklad!
Instruktioner
- Börja med att göra chokladkrämen. Dela chokladen i små bitar. Värm äggulor, socker, vispgrädde samt mörk och ljus choklad i en kastrull. Sjud krämen på medelvärme tills den är tjock, krämen ska inte koka. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål och häll det i äggsmeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra av papperet som rulltårtan gräddats på, låt svalna något.
- Skär bort kanterna så att rulltårtan blir jämn. Bred chokladkrämen över hela kakan. Hacka daimen i små bitar och strö över krämen. Rulla ihop från långsidan till en rulltårta. Låt svalna helt och skär den sedan i skivor.
Publicerat den
1 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar