Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulle med nötcréme och apelsin

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mumsig rulltårta med nötig och fruktig smak. Släng inte kanterna som blir över, utan gör eget ströbröd eller cake-pops med resterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det tillsammans med vattnet i äggsmeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
  3. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra av bakplåtspapperet som rulltårtan gräddats på, låt svalna. Skär bort kanterna så att rulltårtan blir jämn.
  4. Värm nötcréme och vispgrädde i en djup tallrik över vattenbad. Rör så att det blandas. Rör ner apelsinskalet. Låt blandningen svalna något.
  5. Bred fyllningen över rulltårtan. Rulla ihop från långsidan och skär den därefter i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.