Mumsig rulltårta med nötig och fruktig smak.
Släng inte kanterna som blir över, utan gör eget ströbröd eller cake-pops med resterna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det tillsammans med vattnet i äggsmeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
- Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra av bakplåtspapperet som rulltårtan gräddats på, låt svalna. Skär bort kanterna så att rulltårtan blir jämn.
- Värm nötcréme och vispgrädde i en djup tallrik över vattenbad. Rör så att det blandas. Rör ner apelsinskalet. Låt blandningen svalna något.
- Bred fyllningen över rulltårtan. Rulla ihop från långsidan och skär den därefter i skivor.
Publicerat den
31 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar