Rullpotatis

Jag ville ha en annorlunda potatis till fredagsmiddagen. Denna potatisrätt blev en succé, vi lagade fläskfilé till men det funkar nog till det mesta, tom som förrätt.

Betyg (8 röster)
Antal personer
4-6
Rullpotatis

Ingredienser

1 fryst smördeg (grönsak tomat/basilika)
6-8 medelstora potatisar
1 påse riven västerbottenost
1 ägg
Salt
Peppar

Gör så här

Tips: förbered ett par timmar innan eller kvällen före.
Tina smördegen enligt förpackningen.
Skölj och skala potatisen, koka i saltat vatten.
Välj en mjölig sort.

Medan de kokar, kavla ut smördegen en aning.
Pressa den kokta potatisen. Blanda i ägget.
Rör ner den rivna osten, spara 1/4 att strö ovanpå.

Bred ut smeten i ett jämnt lager på smördegen.
Rulla ihop som en rulltårta. Skär skivor ca 4-5 cm tjocka.

Lägg dem i en ugnsfast form, med platta sidan neråt. Strö resten av osten ovanpå. Ställ in formen i kylskåpet ett par timmar innan gräddning.

Gräddas i ca 20 min, tills de fått fin färg. 220 grader.
Visningar:
11093
Sparat:
395

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.