Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rullrån

(1 kommentar)  
  • Serverar: 17 portioner
Skriv ut

Receptet har jag fått av min svärmor. Kan även användas till att göra efterrättsskålar.

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda de torra ingredienserna. 2. Tillsätt kallt vatten och rör om till en slät smet. 3. Tillsätt avsvalnat smält smör, rör om till en slät smet. 4. Grädda i ett rånjärn, själv har jag ett elektriskt. 5. Ta ca. 1 msk smet till varje rån. 6. Grädda tills de börjar få lite färg. Du får pröva dej fram hur länge. Sedan är det bara att ta tid på varje,ta hjälp av ett timer. I mitt elektriska järn tog det ca. 59 sekunder. 7. Rulla ihop rånet direkt när det är gräddat klart. Jag använder en speciell rångaffel i trä, se bilden. Man kan även använda en vanlig gaffel eller bomullshandskar, DE ÄR HETA, akta du bränner dej. 8. TIPS! Vänd ett glas upp och ner och lägg ett rån på det och forma till dem lite, perfekt som efterrättsskål, se bilden.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mat-ilda 17 december 2012

    Hejjjjjjjjjjjjjjjjjjj........ å vad glad jag är som hittade ditt recept ,lätt att ta ur rånen från rånhjärnet med hjälp av en gaffel och framförallt så var dom spröda och jättegoda ,använde inte vaniljsocker .Gräddade dom ca 1min på ca 4an på spisen ....Tusen tack för receptet .God Jul till dig .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.