Fylldal frasiga kakrör med sötad ricotta och färska bär.
Instruktioner
- Vispa ihop äggvita och socker till en jämn smet. Sikta i vetemjölet under kraftig vispning. Rör i äggulan och klicka till sist i smöret, lite i taget under omrörning tills det blir en jämn och slät smet.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Klicka ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper och bred ut med en stekspade till fyrkanter, ca 12x12 cm.
- Baka i ugnen i ca 2-3 minuter tills flarnen blivit gyllenbruna. Ta ut plåten och lossa försiktigt på flarnen med en stekspade tills de lossnat helt och kan hållas med handen.
- Här krävs lite känsla, för flarnen ska rullas runt kvastskaftet utan att gå sönder. Flarnen bör vara så varma som möjligt så att inte socker och mjöl stelnar. Olja in kvastskaftet så lossnar de lättare.
När flarnen stelnat runt skaftet drar man försiktigt av dem. Låt dem kallna helt innan fyllningen läggs i.
- Blanda socker och ricotta med en sked. Fördela ricottan försiktigt i cannolirullarna.
Fyll på med bären.
Publicerat den
8 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar