Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rullsylta

 
Skriv ut

En av julens läckerheter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela fläsket mitt itu så att det blir hälften så tjockt. Låt halvorna hänga ihop. Vik ut dem.
  2. Strö kryddorna över hela ytan. Rulla ihop syltan hårt så att fläsksvålen kommer ytterst. Skär bort det stycke svål som eventuellt rullas in.
  3. Bind om syltan med krympt snöre. Lägg den i en gryta och häll på vatten så att det nästan står över syltan. Låt vattnet koka upp, skumma. Lägg i moroten, löken och kryddorna.
  4. Låt syltan sakta koka c:a 2,5 tim. Ta upp syltan och lägg den i press mellan två skärbräden över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.