Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med kaffe och kastanjepuré

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En luftig rulltårta fylld med len kaffekräm och pikant kastanjepuré serverad med aromatisk mockasås blir en nästan syndig god dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör kaffekrämen genom att röra äggulor, socker och mjöl till en slät smet. Värm grädden och mjölken i en kastrull utan att blandningen kokar och rör sedan ner den i äggsmeten. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm försiktigt under omrörning i 5-10 minuter tills du får en tjock kräm. Rör ner snabbkaffet och häll upp krämen i en skål. Täck den med plastfolie och låt svalna. Ställ den kallt.
  2. Gör mockasåsen genom att bryta chokladen i bitar och lägga dem i en kastrull med espresson och grädden. Värm under omrörning tills såsen är slät och krämig. Häll upp den i en skål och låt svalna.
  3. Värm ugnen till 225 grader.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i ca 10 minuter, vispen ska lämna efter sig ett spår när du lyfter den. Sikta över en tredje del av mjöl och bakpulver och rör om. Upprepa med resten av mjölet. Häll smeten i en smord långpanna 33x23 cm fodrad med bakplåtspapper och vicka försiktigt på pannan så att smeten blir jämnt fördelad. Grädda i ca 10 minuter eller tills kakan är guldgul.
  5. Bred ut en ren kökshandduk på arbetsbänken, strö över socker på handduken och stjälp upp kakan på den. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet och rulla ihop kakan till en rulle med hjälp av handduken. Låt den svalna helt.
  6. Rulla försiktigt upp rullen igen före servering. Bred kaffekrämen över kakan, men inte ända ut i kanterna. Skeda över kastanjepurén och rulla ihop kakan med handduken till hjälp. Skär rulltårtan i skivor och ringla över mockasåsen före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.