Läcker rulltårta med vaniljkräm och färska hallon.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål och häll i äggsmeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter.
- Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper och dra av bakplåtspapperet som tulltårtan gräddats på. Låt den svalna. Skär bort kanterna så att rulltårtan blir jämn.
- Blanda vaniljkräm, smör och florsocker till en slät kräm, det går enklast med en elvisp. Bred vaniljkrämen på tårtan och strö över hallonen. Rulla ihop rulltårtan från långsidan. Skär i skivor.
Publicerat den
2 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar