Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med vaniljsmörkräm

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Läcker rulltårta med vaniljkräm och färska hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål och häll i äggsmeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter.
  3. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper och dra av bakplåtspapperet som tulltårtan gräddats på. Låt den svalna. Skär bort kanterna så att rulltårtan blir jämn.
  4. Blanda vaniljkräm, smör och florsocker till en slät kräm, det går enklast med en elvisp. Bred vaniljkrämen på tårtan och strö över hallonen. Rulla ihop rulltårtan från långsidan. Skär i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.