Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med banan- och chokladfyllning

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Rulltårta kan man aldrig få nog av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Häll smeten i en långpanna med smort och bröat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter. Strö på socker och stjälp upp på ett papper.
  2. Vispa grädde, gelésocker, kakao och vaniljsocker till fast skum. Blanda i den rivna chokladen. Bred grädden över bottnen. Skala bananerna och lägg dem i två rader längs med bottnen. Rulla samman. Dofta över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sane 9 januari 2009

    Denna rulltårta är underbart god, bjudit på den många gånger och den har alltid blivit uppskattad. Tyvärr är den väldigt jobbig att rulla och sedan skära, men det ser man förbi för den är så god. När jag gjorde den skivade jag bananerna i småbitar och slängde ner i chokladröran så blev bananen mer fördelad i rulltårtan. Rekomenderar denna varmt, men man får stå ut med lite klet.

  • Matinga 26 november 2011

    Har tidigare gjort liknande rulltårta utan gelsocker, utan riven chocklad i grädden och med endast en rad av bananer 2-3 st. Grädden skall vispas¨hårt. Det går lättare att rulla in en rad bananer och den blir finare i att titta på. Ett tips till är att rulla från kortsidan vilket gör att det blir ngt varv extra. Blir snyggt. Man får "hålla in" i början av rullningen annars flyter den ut. Värt att prova i alla fall. Ditt recept är väldigt gott med en annan finnes.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.