Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med knäckig daim och röda bär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Rödbetorna i smeten gör rulltårtan vackert rosa. En rulltårta kan enkelt förvandlas till lyxiga bakelser!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg, socker och råsocker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem med de rivna rödbetorna i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 42x32 cm, med bakplåtspapper. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 7 minuter.
  3. Stjälp upp bottnen på ett bakplåtspapper med socker, gärna med en fuktig kökshandduk under. Låt långpanna ligga ovanpå kakan under tiden den kallnar.
  4. Vispa grädden lätt i en bunke. Krossa Daimen i småbitar och vänd ner i grädden tillsammans med bären. Blanda runt.
  5. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop den. Lägg skarven nedåt. Förvara den i kylskåp fram till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.