Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rumpkullans tacopaj

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Använd gärna hemgjord tacokrydda: http://www.matklubben.se/recept/rumpkullans_tacokrydda_94580.html

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskalet: Blanda mjölerna med smöret, gärna i matberedare. När det blivit smuligt häller man i vattnet och bearbetar tills det blivit en kladdig deg. Tryck ut i pajform och nagga. Låt vila i kylskåp i ca 15 min medan ugnen blir varm. Förgrädda i 200 grader i 10-15 min.
  2. Stek köttfärsen, blanda i tacokryddan och så mycket vatten att det nästan täcker färsen. Låt vatten koka ur. Lägg färsen i det förgräddade pajskalet.
  3. Skär tomaterna i småbitar och låt rinna av i en sil en stund. Skär paprikan, rödlöken och ev spansk peppar i småbitar. Blanda tomatbitar, paprikabitar, rödlök och ev spansk peppar med crème fraiche eller turkisk yoghurt. Bred grönsaksblandningen över färsen.
  4. Grädda i 20-30 minuter i 200 grader (tills grönsaksblandningen fått färg)
  5. Servera gärna med en grönsallad, majs och nachochips.
  6. Spansk peppar ger en mycket het smak och passar den som gillar mycket kryddstark mat. Den kan utslutas helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.