- Serverar: 4-8 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Använd gärna hemgjord tacokrydda:
http://www.matklubben.se/recept/rumpkullans_tacokrydda_94580.html
Instruktioner
- Pajskalet:
Blanda mjölerna med smöret, gärna i matberedare.
När det blivit smuligt häller man i vattnet och bearbetar tills det blivit en kladdig deg.
Tryck ut i pajform och nagga. Låt vila i kylskåp i ca 15 min medan ugnen blir varm.
Förgrädda i 200 grader i 10-15 min.
- Stek köttfärsen, blanda i tacokryddan och så mycket vatten att det nästan täcker färsen. Låt vatten koka ur.
Lägg färsen i det förgräddade pajskalet.
- Skär tomaterna i småbitar och låt rinna av i en sil en stund.
Skär paprikan, rödlöken och ev spansk peppar i småbitar.
Blanda tomatbitar, paprikabitar, rödlök och ev spansk peppar med crème fraiche eller turkisk yoghurt.
Bred grönsaksblandningen över färsen.
- Grädda i 20-30 minuter i 200 grader (tills grönsaksblandningen fått färg)
- Servera gärna med en grönsallad, majs och nachochips.
- Spansk peppar ger en mycket het smak och passar den som gillar mycket kryddstark mat. Den kan utslutas helt.
Publicerat den
12 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar