Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rumtopf enligt Johan Sörberg

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här receptet har jag gjort ett par gånger när jag hade egen trädgård med fruktträd. Kan rekommendera det varmt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bär och frukt skall vara mogna! Rensa jordgubbarna och varva i en skål med socker så de täcks. Plasta och ställ i kyl under natten.
  2. Dela persikorna i fyra bitar och kärna ur. Dela aprikoserna och plommonen kärna ur. Blanda aprikoser, körsbär (med kärnor), persikor och plommon i en bunke.
  3. Varva med socker så allt täcks, plasta och ställ i kyl under natten. Lägg allt utom jordgubbarna (som skall ligga högst upp) i en stor lerkruka med tillhörande lock.
  4. Dela och tryck ner vaniljstängerna. Häll på rom så att allt täcks. Lägg eventuellt ett litet fat ovanpå så att inte frukt eller bär flyter upp, det är viktigt att allt är täckt med rom. Ställ svalt.
  5. Efter ett par dagar, rör om försiktigt så att allt blandas.
  6. Förvara rumtopfen kallt.
  7. Ät tidigast efter en månad men den håller minst ett år.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.