- Serverar: 30-40 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Ett gammalt beprövat recept som jag har bakat många gånger. De blir fluffiga, vackra och goda.
Instruktioner
- Smält smöret och ljumma vattnet samt smula ner jästen och rör om, vispa upp ägget och blanda i. Blanda de torra varorna och knåda till en smidig deg. Låt jäsa 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig och dela degen i det antal bröd du vill ha. Rulla till runda bollar (i kupad hand då blir de runda och fina) och lägg på plåt. Låt jäsa 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg och strö på havregryn. Grädda i ca 15 min. Låt bullarna svalna på galler.
Publicerat den
18 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta receptet har jag sökt efter länge och fann det äntligen härinne.