Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runda frukostbullar eller kuvertbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30-40 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett gammalt beprövat recept som jag har bakat många gånger. De blir fluffiga, vackra och goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och ljumma vattnet samt smula ner jästen och rör om, vispa upp ägget och blanda i. Blanda de torra varorna och knåda till en smidig deg. Låt jäsa 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig och dela degen i det antal bröd du vill ha. Rulla till runda bollar (i kupad hand då blir de runda och fina) och lägg på plåt. Låt jäsa 30 min.
  3. Pensla med uppvispat ägg och strö på havregryn. Grädda i ca 15 min. Låt bullarna svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • itme 2 maj 2010

    Detta receptet har jag sökt efter länge och fann det äntligen härinne.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.