Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runebergstårtor 5 februari

 
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Dessa bakelser görs för att hylla den finlandssvenska nationalskalden Johan Ludvig Runebergs födelsedag den 5 februari. Härlig smak av hallonsylt och kryddkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör smör, sirap och socker vitt och pösigt. Går bra med elvisp om du "mjukar" upp smöret ca 10 sekunder i mikron. Blanda i ett ägg i taget och vispa emellan. Blanda ner mjölken och sist alla torra ingredienser.
  2. Fyll muffinsformar till hälften och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Garnera som på bilden. Först hallonsylt och sen glasyren runt sylten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.