En väninna bjöd på detta runt påsk en gång och jag föll pladask för maträtten! Nu delar jag med mig av receptet så fler kan njuta :P Bild kommer så fort jag lagat i ordning rätten och kommit ihåg att fotografera den... ;) Min väninna lärde sig maträtten av sin mamma som i sin tur lärt sig rätten när de bodde i Holland någon gång i början av 50-talet. Men det är en rysk rätt från början, därav namnet: Russian Eire. Man kan servera rätten som ensam rätt: 4-5 personer, på smörgåsbord: 10 personer eller varför inte som förrätt. Perfekt på buffén!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Fint recept, men varför inte kalla rätten för ryska ägg? Ägg heter väl inte EIRE på något känt språk?
Vet inte om det finns eire på något språk, jag tog för givet att det var på holländska iom att originalreceptet kommer därifrån :-)