Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Russinbröd

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett bröd med lite smak av kanel. Väldigt lättbakade och svåra att misslyckas med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i farinsocker, kanel och salt. Häll sedan på det fingervarma vattnet ca 37 grader. Blanda i ägg, russin och de två mjölsorterna. Låt degen jäsa i bunken 30 minuter.
  2. Arbeta snabbt ut till tre runda bröd. Låt dem jäsa på bakplåtspapperklädd plåt i ca 30 minuter. Snitta bröden med en vass kniv och pensla dem med lite honung utvispat i vatten.
  3. Grädda bröden i 175 grader i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.