Ett nyttigt bröd med russin, dinkel, linfrö
Instruktioner
- Ugn 225°
- Lägg russinen i blöt i kallt vatten under tiden.
- Värm vattnet till 37°
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt oljan.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i degvätskan och russinen.
Knåda degen så att den blir blank och smidig. Antingen i maskin eller för hand..
Låt den jäsa under plastfolie till dubbel storlek, ca 1 timma.
- Baka ut degen till en längd som delas i 16 delar.
Forma till 16 små runda bröd.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt den jäsa ca 40 minuter under bakduk.
- Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
22 februari 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Det måste vara på tok för mycket mjöl/torrvaror kontra vätska. Jag drog ner rejält på mjölet men skulle ha haft ännu mindre.