Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Russinbrödbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ett nyttigt bröd med russin, dinkel, linfrö

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Lägg russinen i blöt i kallt vatten under tiden.
  3. Värm vattnet till 37° Rör ut jästen i vattnet och tillsätt oljan.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i degvätskan och russinen. Knåda degen så att den blir blank och smidig. Antingen i maskin eller för hand.. Låt den jäsa under plastfolie till dubbel storlek, ca 1 timma.
  5. Baka ut degen till en längd som delas i 16 delar. Forma till 16 små runda bröd.
  6. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt den jäsa ca 40 minuter under bakduk.
  7. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Lycka till! Njut

Kommentarer (1)

  • monicali 30 mars 2011

    Det måste vara på tok för mycket mjöl/torrvaror kontra vätska. Jag drog ner rejält på mjölet men skulle ha haft ännu mindre.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.