Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Russinkakor med kanel

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Tycker om kakor med russin och detta är en variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör margarin och socker poröst, tillsätt kanel och russin.
  2. Blanda mjölet med bikarbonat och sikta ner det. Rör om till en smidig deg.
  3. Klicka ut ca 25 kakor på plåtar med bakpapper. Lämna mellanrum så att kakorna får plats att flyta ut.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 10 minuter Låt dem svalna på plåten.
  5. Går utmärkt att förvara i frysen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Limparion 5 augusti 2009

    Till och med sambon gillade dessa, han som inte är så mycket för sötsaker. Jag glömde dock platta till kakorna på den första plåten, så de blev inte lika fina som den andra plåten, som blev precis som på bilden. Supergoda! Påminner om Russinkakor min mormor brukade baka, fast de var utan kanel. Enkla att göra också. Jag snodde ihop allt med en elvisp, utan problem.

  • gds877 29 september 2010

    Gillar kanel och russin brukar ha det i havrekakor men bakade dessa i helgen, de var också kanongoda. Kommer att bakas fler gånger. Tack !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.