Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rustik köttfärspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

De färdiga kryddblandningarna sätter karakteristisk smak på pajen, som inte är speciellt stark.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och smör till en smulig massa i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda hastigt samman till en deg.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt i ca 20 minuter, sätt ugnen på 200°.
  3. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter.
  4. Stek köttfärsen i olja och blanda den med kryddmixen. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalet.
  5. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det över färsen. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Garnera med paprika och bladpersilja.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jalapeno82 24 februari 2011

    behöver man inte ha fett i pajdegen?

  • bubba80 24 februari 2011

    100 g mjöl, ska nog vara 100g smör/margarin :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.