Det här är en specialitet från den franska regionen Languedoc, en köttgryta som går utmärkt att laga på svenskt vis. Njut av alla lantliga smaker.
Instruktioner
- Lägg bönorna i blöt i kallt vatten och låt dem dra tolv timmar. Låt bönorna rinna av i durkslag och skölj dem väl. Tärna fläsket fint. Skär fläskkarrén i 5 cm kuber.
- Skala och hacka vitlöken och löken. Skala morötterna och skär dem i fjärdedelar. Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Lägg i lök och vitlök och fräs två-tre minuter.
- Lägg i köttet och fläsket i grytan och bryn köttet runt om. Blanda i bönorna och morötterna och häll på vinet. Tillsätt persilja, lagerblad och timjan. Slå på kallt vatten så att det täcker ingredienserna. Lägg på lock, hetta upp och låt sjuda sakta 75 minuter.
- Dela korvarna i ca 7 cm bitar och blanda ner dem i grytan. Hetta upp och låt sjuda utan lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp ingredienserna med hålslev och lägg på ett djupt fat. Sila skyn och ringla den över.
Publicerat den
17 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar