Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rustik köttgryta från Toulouse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är en specialitet från den franska regionen Languedoc, en köttgryta som går utmärkt att laga på svenskt vis. Njut av alla lantliga smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bönorna i blöt i kallt vatten och låt dem dra tolv timmar. Låt bönorna rinna av i durkslag och skölj dem väl. Tärna fläsket fint. Skär fläskkarrén i 5 cm kuber.
  2. Skala och hacka vitlöken och löken. Skala morötterna och skär dem i fjärdedelar. Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Lägg i lök och vitlök och fräs två-tre minuter.
  3. Lägg i köttet och fläsket i grytan och bryn köttet runt om. Blanda i bönorna och morötterna och häll på vinet. Tillsätt persilja, lagerblad och timjan. Slå på kallt vatten så att det täcker ingredienserna. Lägg på lock, hetta upp och låt sjuda sakta 75 minuter.
  4. Dela korvarna i ca 7 cm bitar och blanda ner dem i grytan. Hetta upp och låt sjuda utan lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp ingredienserna med hålslev och lägg på ett djupt fat. Sila skyn och ringla den över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.