Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rustikt frukostbröd med tomat och ingefära

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Snabbakat, gott bröd med smak av tomater, ingefära och en massa frön och kärnor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta solrosfrön och pumpakärnor i en torr het stekpanna. Låt dem svalna. Dela tomaterna i små tärningar. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Blanda filmjölk, honung, olja och tomattärningarna. Tillsätt de rostade kärnorna och fröna samt mjölblandningen. Arbeta ihop allt till en smidig deg.
  4. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd eller bröad limpform, ca 1½ liter. Toppa med vetekli och pumpakärnor. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt det svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.