Saftiga blåbärsrutor med ett knaprigt kokostoscatäcke.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan varje. Rör ner mjölken och de torra ingredienserna. Rör till en slät smet.
- Fördela smeten i en smord och bröad ugnsform ca 25x35 cm, eller klä den med bakplåtspapper. Strö över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen 20 minuter.
- Smält smöret till kokostoscan i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Rör blandningen slät med en slev. Låt den koka upp och sedan sjuda tills den tjocknat. Rör sist ner kokosen.
- Fördela toscasmeten på kakan och grädda mitt i ugnen ytterligare 10-15 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor med en vass kniv.
Publicerat den
19 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar