Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt ryggbiff på grönsaksbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här ligger köttet på en grönsaksbädd smaksatt med vin, buljong och färska örter. Köttet blir extra mört och saftigt och smakar helt underbart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka timjan och rosmarin fint. Skölj köttet under kallt vatten och torka av det. Skala vitlöksklyftorna. Pressa ½ vitlöksklyfta och blanda den med 1 msk olja och en tredjedel av den hackade timjanen. Salta och peppra köttet och pensla det med örtoljan. Marinera minst en timma i kylen. Hacka resten av vitlöken.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp resten av oljan i en ugnsfast gryta. Bryn köttet kraftigt runtom och ta sedan upp det ur grytan.
  3. Fräs vitlök, lök och resten av grönsakerna i grytan under omrörning. Tillsätt tomatpuré, 1 dl vin och 1½ l buljong. Krydda med salt och peppar och tillsätt rosmarin, lagerblad och resten av timjanen.
  4. Lägg köttet ovanpå grönsakerna. Sätt in i ugnen och ugnsstek 35-40 minuter. Vänd köttet en gång och tillsätt resten av buljongen under stektiden.
  5. Ta ut grytan och stäng av ugnen. Slå in köttet i aluminiumfolie och låt det vila. Koka upp såsen i grytan på plattan, tillsätt resten av vinet och låt kola ihop 10 minuter.
  6. Ta upp lagerbladet. Mixa såsen hastigt med en handmixer så att det blir kvar en del hela bitar i såsen. Ta ut köttet och häll skyn från foliepaketet i såsen. Skär köttet i skivor och servera med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.