Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryggbiff med rostad paprika och majs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225* C. Börja med att dela och kärna ur paprikan, lägg dom i en smord ugnssäker form. Rosta dom nästan svarta i övre delen av ugnen. Lägg paprikan i en plastpåse, låt ånga av och svalna.
  2. Sås: Skiva löken, finhacka vitlöken och strimla den rostade och avsvalnade paprikan. Fräs löken, vitlöken och paprikan några minuter i en, stor kastrull i rapsolja och smör. Blanda ner majsen och fräs ytligare i en minut. Blanda ner tomatpurén och rör om ordentligt. Häll på vattnet och fonden, låt småkoka i ca 10 minuter, Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Stek biffarna ett par minuter på varje sida, salta och peppra. Lägg biffarna på ett fat och häll paprika röran ovanpå.
  4. Bjud gärna nykokt pasta, eller potatis till denna rätt. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.