Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rysk laxpirog

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Serveras ofta till påsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten och krama ur vätskan.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Hårdkoka de 2 äggen och hacka dem. Skala och hacka lök och vitlök, fräs dem i smör utan att de tar färg.
  4. Lägg i spenaten och låt den fräsa med ett par minuter, krydda med salt och peppar och låt det svalna.
  5. Skär laxen i 4-5 cm långa och 0,5 cm tjocka strimlor.
  6. Rulla ut smördegen på en plåt ( den ligger på ett smörpapper, låt det vara kvar ). Bred ut spenaten på halva degen, lämna ett par cm runtom.
  7. Lägg ett lager lax på spenaten och överst de hackade äggen.
  8. Pensla kanten runtom med äggula och vik över degen. Försegla kanterna noga. Pensla hela pirogen med äggula och grädda i ugnen i 25-30 min.
  9. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.