Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryska pannkakor med kött och svamp

 
Skriv ut

Pannkakor med typiskt ryska tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka den gula och den vita löken, dela svampen i kvartar eller skivor. Strimla baconet fint. Fräs baconet i lite olja tills det börjar bli knaprigt, tillsätt då löken och vitlöken samt svampen.
  2. När löken och svampen blivit mjuk så tillsätt även köttfärsen, när den i sin tur fått färg så slå över ölen, buljong, tomatpuré och mjölk, späd eventuellt med vatten om det blir för lite vätska.
  3. Sänk värmen och låt puttra ihop tills grytan tjocknat och nästan all vätska dunstat, när grytan börjar bli klar, sänk till låg värme. Smält sedan smöret till pannkakorna i en kastrull. Blanda samman mjöl, bakpulver, mjölk och ägg i en bunke. Rör ihop till en jämn smet som inte blir för lös.
  4. Stek stora pannkakor tills de är gyllenbruna på bägge sidor, lägg på lite fyllning samt smält smör, dill, rå lök, smetana eller creme fraiche. Avnjuts med iskall vodka, en öl eller vad du önskar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.