Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryttarkaka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fridas supergoda recept på ryttarkaka som inte kan bli något annat än en favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker snabbt, häll i alla torra ingredienser och det avsvalnade smöret. Rör ihop till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Stoppa in kakan i 200 grader (i mitten), i 15 minuter.
  3. Under tiden, lägg alla ingredienser till glasyren i en kastrull och låt det sjuda på spisen under omrörning i fem minuter.
  4. Plocka ut kakan efter 15 minuter och bred på glasyren, in i ugnen igen och grädda ytterligare 10 minuter. Kakan har då en gyllenbrun färg.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • litemersmak 21 oktober 2011

    Jag har ändrat stavningen och tagit bort numrera på stycket.

  • bubba80 25 oktober 2011

    Oj!!! Vad mycket socker... jisses :)

  • litemersmak 26 oktober 2011

    Joo det är en del, ibland får man unna sig! :)

  • Emiliamaria 27 oktober 2011

    Jag brukar på de flesta recept minska lite på sockret (ca en tredjedel t.ex., beroende på receptet). Tycker det överlag kommer alltför mycket socker i de flesta recept, det behövs faktiskt inte så mycket för att det skall vara sött/gott. Och oftast kommer de andra smakerna bättre fram om man minskar på sockret. Har inte provat detta recept ännu, men skulle kanske minska nästan till hälften här! Och hoppas på att konsistensen inte lider så mycket av det, förstås..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.