Saftig kaka med en härlig frosting, påminner om morotskaka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finriv rödbetorna (4 dl rårivna), det går lättast i en matberedare. Krama ur dem lätt.
- Vispa oljan med muscovado- och råsocker någon minut i en bunke. Vispa i äggen, ett i taget.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med rödbetorna.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd eller smord och bröad form, ca 20x30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 min. Prova med en sticka och försök att ta kakan när den precis har stannat, då blir den som saftigast. Låt kallna helt.
- Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och resten av ingredienserna till frostingen i en bunke och vispa väl till en fluffig smet. Bred den på kakan.
Publicerat den
7 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar