Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetslinssoppa

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jag gillar verkligen soppor - och den här soppan kom jag på bara för att jag ville experimentera med rödbetor - som jag aldrig använt tidigare i mitt liv... De röda kärleksfyllda frukter är helt fantastiska - och jag kan inte förstå varför jag aldrig använt de tidigare!! Som sagt gjorde soppar för första gången - så ingredienserna är rätt men motten - de hoppas jag stämmer något! - enkelt -gott och fruktansvärt billigt!!!

Ingredienser

Instruktioner

Skala o skiva grönsakerna och stek dem sedan i ett regäl klick av smör.(potatisen får vara lite större bitar o ska blandas in lite senare så de inte kokar sönder) Lägg till vatten så de täcker grönsakerna och tillsätt kryddor samt buljong - låt puttra en stund medans du kan förbereda linserna (låt de välla upp i lite vatten och sedan skölj de).När grönsakerna har puttrat ca en kvart är det dax att lägga in även linserna och en skvett balsamvinäger. Låt soppan koka ihop och när alla ingredienser är ngt mjuka så behövs det bara lite grädde och då är maten klar att ätas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.