Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röding med dill- och gräslökssky

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god söndagsrätt eller varför inte bjud några goda vänner på en mycket god fiskrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis och jordärtskockor, i en kastrull med så mycket lättsaltat vatten att det täcker, i ca 20 minuter eller tills de är riktigt mjuka. Häll av vattnet. Pressa potatis och jordärtskockor. Tillsätt smör, grädde och vispa till en len puré. Smaka av med salt och peppar.
  2. Salta och peppra fisken och halstra hastigt i en stekpanna med smör, ca 2 minuter per sida. Strö över dill och gräslök. Häll grädden vid kanten av fisken och låt sjuda 2 minuter. Servera med puré, citronklyftor och sallad. Låt smaka!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • dolores 27 september 2014

    Älskar röding så ska absolut prova ditt recept.Men det var puren med mandelpotatis och jordärtskocka som vi just nu funderar om att ska vi någonsin göra vanligt mos igen ?? Härligt en klar 5a!

  • Europe 13 november 2014

    Tack för ett enkelt och gott recept! Det är värt en 5:a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.