- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En god söndagsrätt eller varför inte bjud några goda vänner på en mycket god fiskrätt.
Instruktioner
- Skala och koka potatis och jordärtskockor, i en kastrull med så mycket lättsaltat vatten att det täcker, i ca 20 minuter eller tills de är riktigt mjuka. Häll av vattnet. Pressa potatis och jordärtskockor. Tillsätt smör, grädde och vispa till en len puré. Smaka av med salt och peppar.
- Salta och peppra fisken och halstra hastigt i en stekpanna med smör, ca 2 minuter per sida. Strö över dill och gräslök. Häll grädden vid kanten av fisken och låt sjuda 2 minuter. Servera med puré, citronklyftor och sallad.
Låt smaka!
Publicerat den
19 januari 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Älskar röding så ska absolut prova ditt recept.Men det var puren med mandelpotatis och jordärtskocka som vi just nu funderar om att ska vi någonsin göra vanligt mos igen ?? Härligt en klar 5a!
Tack för ett enkelt och gott recept! Det är värt en 5:a!