Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röding med stekta kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig festrätt som går snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Koka ihop vin och fiskbuljong 3-4 minuter. Tillsätt grädden och koka ytterligare 3-4 minuter. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Rör i messmör och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ansa kantareller, strimla lök och skär äpplet i små bitar. Fräs i lite smör. Fräs spenaten för sig i lite smör. Salta och peppra. Stek rödingen på båda sidor ett par minuter, salta och peppra. Lägg upp en bädd av spenat, lägg på fisken och toppa med kantareller. Häll på lite av gräslökssåsen och servera resten i en skål vid sidan om. Garnera med dill och citron. Servera kokt eller pressad potatis till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.