Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödspätta på enkelt sätt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äntligen hittade jag igen hur man steker panerad rödspätta i ugn på internet. Har läst det på en förpackning för något år sedan. Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta filéerna och rulla ihop dem. Doppa dem i ägg och sedan i ströbrödet. Lägg dem i en smord ugnsform, droppa över smält fett och stek i ugnen i ca 15 minuter.
  2. Gör under tiden såsen: Fräs svampen tills det "knäpper" i den. Strö över mjöl, rör om och späd med vätskan. Sjud i ca 5 minuter. Blanda ner tomathacket, dill och vitlök. Smaksätt med citron, salt och peppar. Häll den heta såsen på ett varmt fat och placera fiskrullarna ovanpå. Servera med kokt potatis och fräscha grönsaker.
  3. Tips! Stek fisken enligt anvisning i ugnen. Servera kall sås gjord av Turkisk Yoghurt och lite majonäs plus dill istället för den varma såsen om du känner för det.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.