Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinbärssaft med vanilj

 
Skriv ut

Den här saften blev väldigt god. Vanilj och röda vinbär passar bra ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bären, de behöver inte repas. Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vattnet. Koka upp och låt sjuda i 30 minuter under lock.
  2. Häll upp bärmassan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter. Mät upp saften och häll tillbaka saften i grytan. Tillsätt sockret och sjud allt i 20 minuter, skumma under tiden.
  3. Ta upp lite av saften och rör i vaniljsockret, blanda sedan i detta i resten av saften.
  4. Häll på varma, rena flaskor. Förslut. Förvara kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.