Dags att damma fram lergrytan. God gryta och framför allt sköter den sig själv i ugnen.
Instruktioner
- Blötlägg grytan 30 minuter.
Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet i grytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning. Krydda med de olika kryddorna.
- Häll över rödvin, vatten och krossad tomat. Lyft lite på grytbitarna så att kryddor och vätskor blandas ordentligt med köttet.
- In i kall ugn och ställ ugnen på 200 grader. Tag ut grytan efter knappt 2 timmar , smaka av och tillsätt champinjoner och maizena som vispas lätt tillsammans med matlagningsgrädde och soja. Snabbt in i ugnen igen i ca 1 timme.
- Servera med potatis och valfria grönsaker.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde den i helgen! Jesses, så god den blev! Men jag hade svårt få på locket på min römertopf med termometern i, så det var lite otätt och ängade kanske lite torrare än vad det annars skulle gjort? Griljerade med vanlig "julskinkesmet: dijon och ägg ihopvispat o ströbröd överf) Hur som helst- 5 stjärnor av mig!
Kanongod gryta!!! Vi hade svårt att sluta äta :-)
Jättegott och enkelt att göra!! Helt klart 5 stjärnor från mig!
Lagade denna gryta idag, den va supergod, kommer att göra den fler gånger.
Lagade grytan igår. Smakar helt fantastiskt!!! En riktig höjdare!!! Hela familjen tyckte om det. Kommer att göra den flera gånger. TACK!!!!!!!!
Så fantastiskt gott! skippade dock svampen... En klockren 5:a
Gorr och enkelt!