Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinsgryta i lergryta

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Dags att damma fram lergrytan. God gryta och framför allt sköter den sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg grytan 30 minuter. Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet i grytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning. Krydda med de olika kryddorna.
  2. Häll över rödvin, vatten och krossad tomat. Lyft lite på grytbitarna så att kryddor och vätskor blandas ordentligt med köttet.
  3. In i kall ugn och ställ ugnen på 200 grader. Tag ut grytan efter knappt 2 timmar , smaka av och tillsätt champinjoner och maizena som vispas lätt tillsammans med matlagningsgrädde och soja. Snabbt in i ugnen igen i ca 1 timme.
  4. Servera med potatis och valfria grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • umbra55 25 mars 2009

    Gjorde den i helgen! Jesses, så god den blev! Men jag hade svårt få på locket på min römertopf med termometern i, så det var lite otätt och ängade kanske lite torrare än vad det annars skulle gjort? Griljerade med vanlig "julskinkesmet: dijon och ägg ihopvispat o ströbröd överf) Hur som helst- 5 stjärnor av mig!

  • Fijaffa 30 augusti 2009

    Kanongod gryta!!! Vi hade svårt att sluta äta :-)

  • jennycecilia 14 mars 2010

    Jättegott och enkelt att göra!! Helt klart 5 stjärnor från mig!

  • maggan123 23 januari 2011

    Lagade denna gryta idag, den va supergod, kommer att göra den fler gånger.

  • anders653 16 februari 2011

    Lagade grytan igår. Smakar helt fantastiskt!!! En riktig höjdare!!! Hela familjen tyckte om det. Kommer att göra den flera gånger. TACK!!!!!!!!

  • jbson 17 februari 2011

    Så fantastiskt gott! skippade dock svampen... En klockren 5:a

  • Gitsan 19 mars 2011

    Gorr och enkelt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.