Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinsmarinerad högrev

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett supermört kött som nästan smälter i munnen. Likt finare restaurangers tryckkokta kött. Rätten kräver en viss planering, men arbetsinsatsen är liten. Har ni för avsikt att ha en middag på lördag behöver ni lägga köttet i marinad på onsdagen. Allting är relativt, skulle inte detta fungera räcker det med en dag i marinad. Till detta serveras med fördel en potatispuré av potatis, palsternacka, gräddmjölk och smör. Vi drack ett italienskt rödvin till som heter Cappello di prete, 2005, ca 70 kr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär det i tournedos liknande bitar. Blanda med rödvin, soja, grönsaker och örter. De sistnämnda skurna i mindre bitar. Lägg alltsammans i dubbla plastpåsar och marinera i kylskåp i 1-3 dagar.
  2. Sila spadet i en kastrull. Stek köttbitarna och grönsakerna i smör och lägg dem i spadet. Sjud och skumma i ca 3-4 timmar. Köttet skall vara så mört att det nästan faller isär av att man tittar på det. Kokar det bort för mycket vätska späd under tiden med vatten, det skall helst täcka allt. Låt köttet svalna i buljongen.
  3. Såsen: Sila ner spadet i en ny kastrull. Tillsätt vatten. kryddor, kalvbuljongen, ev mer rödvin, det skall bli totalt 9 dl. Låt det koka ner till ca 2/3 återstår.
  4. Smaka av såsen med honung, salt och peppar, red med maizena. Rör slutligen ner smöret.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 18 mars 2011

    Vansinnigt gott även utan honung.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.