Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågbröd från Falkenberg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett mycket gammalt veckotidningsrecept. Kommer inte ihåg vilken tidning, men gott är brödet i alla fall!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite kall mjölk. Tillsätt resten av mjölken, salt, sirap, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Den större mängden sirap ger brödet fylligare smak.
  2. Arbeta ihop till en smidig deg i maskin eller på bakbordet. Låt jäsa i kylskåp ca 12 timmar, t ex över natten. Knåda degen på mjölat bakbord och forma till 4 limpor. Lägg i 4 st smorda 1 1/2 liters- formar eller i långpanna klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa i rumstemperatur till knappt dubbel storlek 1-2 timmar.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175º ca 1 timme. Svep in bröden i bakdukar och låt dem ligga och "mogna" en dag innan de skärs.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • InHeaven 30 mars 2012

    Kul med ett bröd från Falkenberg :) /Petra från Falkenberg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.