Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkbakelse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fantastisk som förätt.

Ingredienser

Instruktioner

Ta ut 12 st rundlar ur franskan med ett glas. Blanda creme fraichen och majonnäsen. Hacka rödlök, hacka räkor grovt. Blanda ihop allt. Salta och peppra, pressa i en halv citron. Fördela röran emellan brödet så bakelsen blir tre våningar hög. Hacka dill, persilja och gräslök. Rulla bakelsen i dillhacket. Lägg tyngd på bakelsen. Låt stå kallt någon timme. Garnera med räkor och en dillkvist.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LisaFrida 1 januari 2010

    Det blev mycket gott men det var svårt att rulla bakelserna i dillhacket. Nästa gång blandar jag i dillen i smeten direkt. Det blev räksmet över som jag hade på rostat bröd dagen efter och det var gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.