Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Portionspajer som man kan ha till förätt, vickning eller buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den liggai kylen ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Kavla ut degen. Kläd 4-6 portionsformar eller en pajform, ca 20 cm i diameter.
  4. Grädda i ugnen, ca 15 minuter.
  5. Skala räkorna. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs svamp och selleri i smör i en kastrull, ca 10 minuter på svag värme. Strö över mjöl, salt och peppar. Rör om. Tillsätt tomatpuré och grädde. Låt koka ca 5 minuter.
  6. Tillsätt räkorna. Värm utan att koka. Häll den varma stuvningen i pajskalet.
  7. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.