Den läckra räkrullen är fylld med champinjoner, dill och räkor
Passar bra på buffébordet, som entrérätt eller som ensamrätt påkvällen
Instruktioner
- Ugn 225°
- Lägg smör, mjöl och mjölk i en kastrull.
Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper kastrullens kanter.
- Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggen ett i taget.
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda i 200°, 20 minuter.
Stjälp upp på bakplåtspapper.
- Smält matfettet i en kastrull.
Lägg i skivade champinjoner och stek tills vätskan kokat in.
Strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölk och grädde, och koka upp under omrörning.
Låt koka i 5 minuter.
- Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar.
Lägg i räkorna och fördela fyllningen på botten.
Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Strö på ost och gratinera i 225°, 10 minuter.
Servera räkrullen med en sallad.
- Tips! Om rullen ska förberedas, så vänta med att röra ner räkorna i stuvningen tills den är kall.
Öka sedan på tiden i ugnen tills ca 20 minuter.
- Lycka till! smaklig måltid.
Publicerat den
23 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter supergott. Ska testa detta till helgen!
Supergod. Mycket lätt att tillaga.
Låter kanon, jag gillar när recepten innehåller smör, grädde och naturliga råvaror inte några lightprodukter. Ska göra den här till kräftskivan på lördag.
Gjorde den här till kräftskivan och den vart väldigt uppskattad, den var kanongod helt enkelt
Jättesmarrig! Jag serverade den som en del på ett buffébord. Det som blev över frös jag in och den blev helt ok att äta uppvärmd. Den kommer att göras igen! Tack för bra recept! /Mia
Väldigt god! =)
Hej vilken god räkrulle kommer att göra den igen tack för receptet 5 poäng ger jag dej monica
Hej tack för ett mycket god räkrulle kommer att finnas på mitt bord igen 5 poäng ger jag dej monica
En klar 5 poängare. Trots att jag hade för lite räkor hemma idag. Drygade ut med crabstick och det gick det med. Men nästa gång blir det räkor till 100 %.
Fantaststiskt god, kommer garanterat att göra den igen :)