Rökt lax, lime, philadelphiaost och chili är mycket gott i den här pajen som passar att ätas både som ensamrätt och på ett buffébord. Om du vill göra ett lite grövre pajskal kan du byta ut 1 dl vetemjöl mot 1 dl grahamsmjöl eller fullkornsdinkel.
Instruktioner
- Kör smör och vetemjöl i en matberedare. Tillsätt vattnet (börja med den lilla mängden) och kör degen ytterligare någon sekund. Tryck ut degen i en liten mindre pajform som mäter 25 cm i diameter. Ställ pajskalet kallt i 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
- Dela laxen i bitar. Tina bladspenaten i en kastrull. Skär purjolök i fina skivor och fräs den i smör i en stekpanna, den ska bli mjuk men inte få färg.
Låt grönsakerna svalna.
- Blanda spenat, purjolök, limeskal, pressad lime och chiliflakes i en bunke. Blanda philadelphiaost, mjölk, ägg, salt och peppar i en annan bunke. Rör med en visp.
- Tillsätt äggstanningen till grönsaksblandningen och blanda. Lägg laxen i pajskalet och häll på fyllningen. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och grädda pajen i 30-35 minuter.
- Servera pajen med en sallad.
Publicerat den
4 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar