Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Råraka med romkorn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som tillbehör eller som den är. Lika god oavsett när den äts. Använd INTE färskpotatis, då de håller ihop rårakan dåligt.

Ingredienser

Instruktioner

Grovriv potatisen till en smet. Förvärm stekpannan. Lägg i en rejäl klick margarin och låt den bli gyllenbrun. Forma en bulle av 1/4 av smeten. Lägg den i pannan och platta ut den med stekspaden. Stek cirka 3 minuter på båda sidor i ganska hög värme, till rakan är gyllenbrun och lite frasig. Lägg rakan på hushållspapper så att fetet rinner av. stek de andra tre på samma sätt. Lägg en råraka på varje tallrik. Garnera med en dillkvist och en citronklyfta. Forma rommen ovalt med hjälp av en stor matsked och lägg de äggformade romklickarna på rakan. Servera genast med gräddfil och hackad rödlök bredvid på tallriken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.