- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Den absolut bästa potatisen till grillat kött. Kan göras till många personer, sparas och värmas. Tidsödande och pilligt men gott. Görs med eller utan vitlök.
Instruktioner
- Skala stora fasta potatisar, tärna dem fint i 1 cm tärningar. Spara i vatten, så att stärkelsen går ur.
- Skala stora gula lökar, tärna fint i ½ - 1 cm stora bitar.
Låt löken svettas i het panna, tillsätt smör och aningen socker och bryn till ljusbrun färg. Håll varmt.
- Tag hälften olja och hälften smör i en het panna. Bryn potatistärningarna så att de får en yta och blir bruna utanpå.
Blanda med löken, och pressa en vitlöksklyfta över om ni vill.
Salta och vitpeppra och smaka av.
- Kan sparas flera dagar i kylskåp och värmas i stekpanna eller ugn, inte mikro.
- Med fint tärnade oxköttbitar blir detta en lyx-pyttipanna...
Publicerat den
11 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta recept har jag gjort flera gånger utan att skriva någonting här *skäms* Släng dig i väggen du köpes pyttipanna för detta är det klass I varning på. Gott är bara förnamnet/kram