Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Extra goda bullar

(4 kommentarer)  
Extra goda bullar Extra goda bullar Extra goda bullar
Skriv ut

Eller snabb bullar som jag också kallar dom. Godast att äta färska med ett kallt glas mjölk. Blir drygt 20 bullar, jag har en förkärlek att sätta för mycket bulldeg i formarna så dom kan jäsa över i gräddningen, men dom går att äta i allafall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm tills det är fingervarmt. Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen har löst sig. Blanda ner de övriga ingredienserna, degen ska vara lös. Skeda upp i folieformar och låt stå och jäsa i 40 minuter.
  2. Gör fyllningen under tiden, blanda ihop alla ingredienserna till en smidig röra.
  3. När bullarna har jäst, ta två små skedar och fördela fyllningen i bullarna, behöver inte göra några hål, degen är så porös, så det går bra att trycka ner fyllningen. Du kan sätta fyllningen ett tag i kylskåpet för att få den lite hårdare så går det ännu lättare att trycka ner i bullarna. Penala med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • bilbowall 22 oktober 2010

    Tjenare Det var första gången jag bakade bullar idag, och det blev lysande. Tack för receptet

  • emillovisa 29 september 2011

    Känner igen receptet från min mammas Hastbullar. Jättebra att bullarna bara behöver jäsa en gång och att man inte behöver något bakbord! Jag klipper ett hack i bullarna så gör det inget om fyllningen är lös. Utesluter kardemumma (ska prova med det nästa gång). Behöver inte penslas eller socker över. Jag får mycket beröm för bullarna. Använder bara det här receptet nu. Använder silikonformar eller pappersformar. Trodde jag var ensam om det här enkla och goda receptet. Nu blir det nog jättepopulärt!!!

  • mt23 20 maj 2012

    Tack för receptet! Bullarna blev perfekta och jäääääätte goda :) Gjorde allt enligt receptet, men gjorde två typer av fyllning, en som du skrev och andra med choklad. Hela familjen tackar! :)

  • petrissa 27 september 2012

    Jättegoda bullar som var smidiga att göra! Dock blev mina väldigt platta. Jag hade inga aluminiumformar så jag tog muffinsformar, så jag tror det var därför. Det tunna pappret orkade liksom inte hålla upp degen så den flöt ut lite. Men goda var dom som sagt, nästa gång ska jag använda bättre formar så blir dom säkert snyggare också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.