Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nattjästa ostfrallor

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Bekvämt att göra degen och baka ut frallorna på kvällen. Morgonen efter penslas bullarna med ägg och beströs med ost. Och naturligtvis jättegoda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll i mjölk, salt och socker. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt margarinet klickvis, och sedan osten. Blanda väl. Blanda bakpulvret med lite mjöl och rör ner i degen. Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Forma degen till ca: 12 st runda bullar. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Lägg över en lätt fuktad handduk och ställ in plåten i kylen över natten.
  3. På morgonen sätts ugnen på och samtidigt tas bullarna ur kylen.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på riven ost.
  5. Grädda i 250º i ca: 8-10 minuter.
  6. Tips: Jag brukar göra bullarna lite platta så det ryms mer ost på dem, men det är ju en smaksak.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • LEDIVO 30 augusti 2009

    Frukosten idag blev poppis med dessa frallor. Du får en femma och receptet kommer att användas igen. Jag gjorde dubbel sats och tog hälften lantbröds och hälften vetemjöl. I bullarna hade jag ost men ovanpå penslade jag med ägg och strödde över vallmofrö. //KAROLO

  • Erajscha 1 november 2009

    Bra recept! Jag bakade på kärnvetemjöl med fullkorn och hade råsocker istället för strösocker. det var enkelt att baka och blev uppskattat av hela familjen.

  • essim 24 december 2009

    Kanongoda ostfrallor. Mycket bekvämt att jäsa över natten och baka ut på morgonen, jag sparar receptet så jag kan baka dem fler gånger. Hälsningar Annica

  • kantomen 22 februari 2010

    Blev kanongott, mina stod en liten stund för länge i ugnen och blev lite för mörka under men det gjorde inget. Tack, detta skall göras fler gånger!!

  • Thunnan 16 september 2012

    Dom här blev jätte goda, kommer finnas på vårat bord fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.