Bekvämt att göra degen och baka ut frallorna på kvällen. Morgonen efter penslas bullarna med ägg och beströs med ost. Och naturligtvis jättegoda.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och häll i mjölk, salt och socker.
Rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt margarinet klickvis, och sedan osten. Blanda väl.
Blanda bakpulvret med lite mjöl och rör ner i degen.
Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
- Forma degen till ca: 12 st runda bullar.
Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt.
Lägg över en lätt fuktad handduk och ställ in plåten i kylen över natten.
- På morgonen sätts ugnen på och samtidigt tas bullarna ur kylen.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på riven ost.
- Grädda i 250º i ca: 8-10 minuter.
- Tips: Jag brukar göra bullarna lite platta så det ryms mer ost på dem, men det är ju en smaksak.
Publicerat den
14 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Frukosten idag blev poppis med dessa frallor. Du får en femma och receptet kommer att användas igen. Jag gjorde dubbel sats och tog hälften lantbröds och hälften vetemjöl. I bullarna hade jag ost men ovanpå penslade jag med ägg och strödde över vallmofrö. //KAROLO
Bra recept! Jag bakade på kärnvetemjöl med fullkorn och hade råsocker istället för strösocker. det var enkelt att baka och blev uppskattat av hela familjen.
Kanongoda ostfrallor. Mycket bekvämt att jäsa över natten och baka ut på morgonen, jag sparar receptet så jag kan baka dem fler gånger. Hälsningar Annica
Blev kanongott, mina stod en liten stund för länge i ugnen och blev lite för mörka under men det gjorde inget. Tack, detta skall göras fler gånger!!
Dom här blev jätte goda, kommer finnas på vårat bord fler gånger.