Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfärsgryta

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är en lättlagad, otroligt god kycklingfärsrätt som kan serveras med pasta eller ris. Kryddas som man vill ha det själv, starkt med chili eller milt med t ex vitlökspulver eller svart/vitpeppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka gul lök och vitlök och fräs i olja i en stekpanna eller gryta. Om du vill ha riven morot i ska du även fräsa den tillsammans med löken. Tillsätt kycklingfärsen och stek den färdig, alltså helt vit, helst med lite färg. Häll i matlagningsgrädden lite i taget och se hur mycket sås du själv vill ha. Blanda väl. Här kan du också tillsätta bönor eller ärtor om du vill ha det.
  2. Tillsätt kycklingfond och valfria kryddor. Vill du ha en stark rätt rekommenderas chilikrydda och stek- och grillkrydda. Vill du ha en mild rätt rekommenderas allkrydda och vit/svartpeppar i lagom mängd. Glöm inte att smaka av.
  3. Det blir lagom att sätta igång en kastrull med pasta eller ris och göra kycklingfärsgrytan samtidigt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.