- Serverar: 5 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Glutenfria och vegetariska biffar på broccoli och ärtor som sedan serverades med hummus på solroskärnor i en söt omelett
Instruktioner
- Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.
- Koka sedan upp en stor kastrull med vatten och häll i broccolin och ärtorna. De ska bara bli mjuka och sedan häller du av vattnet, tillsätt resterande ingredienser i kastrullen med grönsakerna och mixa med en stavmixer till önskad konsistens. Krydda ordentligt (smaka av här alltså, viktigt med mycket smak :p).
- Låt sedan smeten stå i ca 10 minuter, olja under tiden in 2 bakplåtspapper och lägg upp på två plåtar. Hetta upp en stekpanna med kokosolja (ca 1-2 msk olja). Blöt sedan händerna och ta upp en hand smet och forma till en biff, upprepa med resten sen och stek dem i några minuter per sida på hög värme. Jag fick steka i två omgångar, lägg biffarna på plåtarna och tillaga klart i ugnen i ca 10-15 minuter.
Publicerat den
6 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar