Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabbt och lättlagat, men oerhört gott till potatis eller pasta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på potatisen för kokning. Skölj och skär purjolöken.
  2. Ta fram en stekpanna tillsätt en klick margarin och/eller en skvätt olja. Under tiden skär du laxen i portionsbitar och saltar och pepprar dem. När pannan är lagom varm lägger du i dem med "skinnsidan" upp. Lägg även i purjolöken, fräs den på svag värme tills den blir mjuk och laxen fått en gyllengul färg.
  3. Vänd då på laxen och tillsätt grädden och mjölken, sedan dill, gräslök och persilja. Låt anrättningen "puttra" tills laxen och potatisen är klar. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. OBS! Ha inte en för stor stekpanna. Såsen bör täcka laxen till minst 2/3. Om den inte gör det bör du lägga ett lock över eller täcka med folie, för annars kan laxen bli torr. Går även att tillaga ugn.
  5. Vill du ha en magrare variant så byt ut grädden mot mjölk och red av såsen med maisena mjöl!
  6. Variation: Om du har varm eller kallrökt lax behöver du inte steka på den utan gör såsen och finfördela laxen ned i den. Låt det få ett rejäjt uppkok och småpluttra lite så är den klar och blir helt underbar till pasta av det flesta slag!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Magge84 6 oktober 2008

    Väldigt gott och frächt. Jag gjorde med pasta och det är att rekomendera. Tack för receptet /Magge84

  • Annsofi3 22 april 2010

    Mm, jag gillar denna rätt mest med potatis! Gottigott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.