- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Snabbt och lättlagat, men oerhört gott till potatis eller pasta!
Instruktioner
- Börja med att sätta på potatisen för kokning. Skölj och skär purjolöken.
- Ta fram en stekpanna tillsätt en klick margarin och/eller en skvätt olja. Under tiden skär du laxen i portionsbitar och saltar och pepprar dem. När pannan är lagom varm lägger du i dem med "skinnsidan" upp. Lägg även i purjolöken, fräs den på svag värme tills den blir mjuk och laxen fått en gyllengul färg.
- Vänd då på laxen och tillsätt grädden och mjölken, sedan dill, gräslök och persilja. Låt anrättningen "puttra" tills laxen och potatisen är klar. Smaka av såsen med salt och peppar.
- OBS! Ha inte en för stor stekpanna. Såsen bör täcka laxen till minst 2/3. Om den inte gör det bör du lägga ett lock över eller täcka med folie, för annars kan laxen bli torr. Går även att tillaga ugn.
- Vill du ha en magrare variant så byt ut grädden mot mjölk och red av såsen med maisena mjöl!
- Variation: Om du har varm eller kallrökt lax behöver du inte steka på den utan gör såsen och finfördela laxen ned i den. Låt det få ett rejäjt uppkok och småpluttra lite så är den klar och blir helt underbar till pasta av det flesta slag!
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt gott och frächt. Jag gjorde med pasta och det är att rekomendera. Tack för receptet /Magge84
Mm, jag gillar denna rätt mest med potatis! Gottigott!