Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Tumregel" för 20 liter vin

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Basrecept för att göra eget vin på frukt o bär. Jag har skrivit kommentarer under "beskrivning". Minns att detta är en tumregel. Ofta finns det tips på ingredienser man köper som färdiga paket med tillbehör till eget vin (innehåll både vinjäst, svavla, vinsyra m.m.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1) förkultur i typ PETflaska - 1 dl konc juice/bärmassa, 1-2 hg socker löst i vatten, vinjäst ett kuvert. Blanda. Detta får jäsa ca 3 dygn, ska komma igång bra.
  2. Sedan ska du ha minst 4 liter must (bär/fruktmassa el dyl) svavling behövs 1-2 g Jästnärsalt 4 g Vinsyra 20-30 g socker ca 4 kg (matas på 2 kg i början, efter 1 v 1 kg till, efter 3 v 1 sista kg).
  3. Bra att ha - jäshink typ 25 L, lättare att diska o rengöra än glasdamejeanner tycker jag. Ett bra jäsrör o bra tätning till behövs. Sen ska man veta att det luktar en del under jäsningen.....
  4. Kommentar: Det är mkt länge sen jag gjorde eget vin, det blev väl inte alltid så lyckat. Bäst har jag för mig att det blev på riktigt fina bär o frukt, svartvinbär är ypperligt, hallon mkt trevligt men ack så lyxigt. Jordgubbar om man får tag på billigt när det är säsong...
  5. Man kan också använda sig av den avrunna bärmassan efter man saftat o sätta vin på resterna....

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.