Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkcocktail med len sås

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god räkcocktail som passar till förrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Färdigskalade är blekare både i färg och smak än dem man skalar själv.
  2. Dela och gröp avokadoköttet ur skalen, så helt som möjligt. Klyfta avokadohalvorna och droppa på citronsaft.
  3. Skölj och skaka vattnet av salladsbladen, strimla eller riv dem.
  4. Sås: Vispa grädden till mjukt skum. Blanda med majonnäs och ketchup.
  5. Smaka av med oyster- eller worcestersås, (eventuellt konjak), salt, peppar och paprika.
  6. Montera: Bottna fyra rymliga serveringsglas med sallad, varva räkor och avokado.
  7. Skeda sås över.
  8. Garnera varje portion med citronklyfta, en hel räka och fältsallad och/eller dill
  9. Servera genast med tunna toastskivor vid sidan om.
  10. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • look 26 mars 2009

    Hejsan min vän.... Hade din räckcocktail med len sås nu i helgen. Och den var jätte god...mycket omtyckt av alla...ger dig högsta poäng för ett jätte fint recept... Kram Eva-Lena..

  • phillerille 18 november 2010

    hej. gjorde denna räkcocktail, gästerna njöt och smackade. godkänd!

  • britta007 8 januari 2011

    Gottt men lite för mycket ketchup för min smak, ska prova minska mängden lite nästa gång.

  • ninakanin68 2 januari 2012

    jag serverade detta som förrätt på Nyårsafton. Jag lade till en röd paprika och kräftstjärtar i min. Supergott och uppskattat av alla! Den kommer vi göra igen!

  • LitenRos 3 januari 2012

    Förätt på nyårsafton, kanongod....blev en favorit .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.