Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfile med pressad potatis och dragonsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna sås är helt underbar! Jättegott till olika ljusa kötträtter Såsen går också bra att frysa in om det blir något kvar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek fileérna, krydda och efterstek på svag värme
  2. Koka potatisen och pressa den i en potatispress
  3. Vispa ur stekpannan med 2 dl buljong och häll det i en kastrull. Rör i crème fraiche, vispgrädde och soyan
  4. Smaksätt med senap och dragon
  5. Rör ut mjölet i 5 msk buljong och vispa ner det i såsen Låt den koka under kraftig vispning.
  6. Såsen får en tjock konsistens. Om man har gjort såsen långt i förväg kan den behöva spädas med lite kaffegrädde

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maneten 30 december 2008

    Har skrivit in potatis i receptet samt rättat stavfel

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.